JEEPER CHAMPAGNE

Vanaf heden voeren we het gehele assortiment van Champagne huis Jeeper Champagne. Prachtige Champagnes met een waanzinnige uitstraling. Beschikbaar in vijf soorten en 3 millisimees.

Het verhaal van het Wijnhuis Jeeper is echt begonnen in 1949. In dat jaar besloot Armand Goutorbe, zoon van de beroemde wijnmaker Victor Goutorbe, bij zijn terugkeer uit de Tweede Wereldoorlog om zijn eigen champagne te gaan produceren en te verkopen. Armand Goutorbe keerde terug met twee gebroken benen en kreeg een Jeep geschonken om zijn werk te kunnen doen in de wijngaard. De Jeep werd zijn trouwe maatje en al gauw kreeg Armand de bijnaam ‘The Jeeper’. Daarmee was het merk Champagne Jeeper geboren.

Nicolas Dubois

Vele jaren later heeft het bedrijf “Les Domaines Jeeper” zich ontwikkeld tot een juweeltje in de champagne regio. Het bedrijf wordt overgenomen door de Reybiergroep, een investeringsgroep met projecten in de Bordeaux-regio en in Tokaji, Hongarije. De Reybier-groep heeft zijn krachten gebundeld met Nicolas Dubois, de huidige Chief Executive, om het bedrijf over te nemen. Onder leiding van Nicolas en deze groep beschikt het huis over de middelen die nodig zijn voor de ontwikkeling ervan. De missie is om het aanbod te ontwikkelen tot een premium champagne. Enkele cijfers over Champagne Jeeper:

40 hectare grond in eigendom
160 hectare druiven geleverd in het kader van een meerjarig contract met wijnbouwpartners in de regio
Circa 2.500.000 flessen geproduceerd, waarvan 250.000 flessen onder het merk Jeeper
70% van de productie wordt verkocht in Frankrijk
Jeeper is inmiddels verkrijgbaar in 23 landen wereldwijd

The vijf Cuvées van Champagne Jeeper

Champagne Jeeper produceert vijf cuvées en diverse vintage champagnes. De vijf cuvées zijn:

CUVÉE GRAND ASSEMBLAGE

De druiven van de Grand assemblage komen van 37 verschillende dorpen in de Champagne. 65% van de druiven zijn chardonnay, waarvan de helft 2 jaar is opgevoed op eikenhouten vaten. Deze flagship wijn is fruitig en geroosterd op de neus. Lange afdronk met de finesse van exotisch fruit. Romige textuur, delicate pikante bubbels. Een champagne van uitmuntendheid en genot. Voor uw eigen plezier of als een geschenk.

35,50 euro

CUVÉE GRANDE RÉSERVE CHARDONNAY

De Cuvée Grand Reserve is een Blanc de Blancs van 100% Chardonnay afkomstig van de elf beste crus van de AOC Champagne. De volledige oogst is twee jaar opgevoed op eiken. De finale blend is gemaakt van zes jaargangen. Glinsterende licht gouden gewaad, minerale en florale neus. Zijdeachtig, levendig en fruitig mondgevoel, citrustonen. Krachtig in de mond en lange afdronk. Een buitengewoon verfijnde champagne.  Score 94/100

45,00 euro

CUVÉE GRAND ROSÉ

De rosé is een blend van 90% wit en 10% rood. De druiven van de rode wijn komen van de Grand Cru wijngaarden van Ambonnay. Deel van de witte wijn is maar liefst vijf jaar opgevoed op eiken. Deze wijn wordt door critici als hoogste gewaardeerd en kreeg van James Suckling 95 punten. Proefnotitie: sprankelende bleke rosé. Fruitig en bloemig (pioenroos, roos) op de neus. Fijn en fruitig, soepel en fris met tonen van rood fruit (zwarte kers). Een zoet genot met een subtiele lengte en uitgesproken elegantie.

55,00 euro

CUVÉE BRUT NATURELLE

Deze Cuvée is Extra Brut en gemaakt van biologisch geteelde druiven. 70% pinot noir en 30% chardonnay. De wijn is origineel en exclusief en heeft extreme finesse. Je ruikt een wisselwerking tussen minerale tonen en complexe aroma’s. Een zeer pure, extra brut champagne en biologisch.

55,00 euro

CUVÉE PREMIER CRU

Terroirgedreven Cuvée van Premier Cru wijngaarden. Fijne en glanzende gouden kleur. Een delicate neus met aroma’s van wit vruchtvlees en citroenkaviaar. Mooi in balans.

55,00 euro

 

Jeeper Champagne heeft ook drie Millisimes ( 2005/2007/2008) verzamelt in een mooie geschenkverpakking.

155,00 euro

 

Vergelijkbare aanbiedingen

Arendonk, eenvoudig verrassend
Zoeken in Arendonk
Webshop
Eten en drinken
Sport en vrije tijd
Lichaam en verzorging
Kleding en schoenen
Decoratie en interieur
Internet en automatisering
Elektronica en telefonie
Huis en tuin
Voertuigen
Diensten
Dagbladhandel en Rookwaren
Overige