Truck en Trailer Dickens nv

Opgestart door Frans Dickens in 1986 op de Daries in Arendonk als garage voor personenwagens. Na enkele jaren zag Frans dat er een markt was voor het herstellen van bestelwagens en vrachtwagens en werd stapvoets de overgang gemaakt naar bedrijfswagengarage.

Deze keuze bleek de juiste te zijn. Als snel werden de gebouwen op de Daries te klein. In 1992 werd de nieuwe werkplaats op de Hoge Mauw in gebruik genomen. Ook de zonen Jimmy en Davy kwamen in de loop van de jaren ’90 meewerken in het bedrijf. Als onafhankelijke werkplaats voor bedrijfsvoertuigen wisten Dickens een stevige reputatie op te bouwen.

In 2001 werd een samenwerkingsakkoord afgesloten met garage De Laak. Garage De Laak neemt de verkoop voor zijn rekening en Garage Dickens wordt officiële MAN service partner voor de Noorderkempen.

Met de overstap naar MAN is het bedrijf op korte tijd verder gegroeid. In 2003 is de bestaande werkplaats dan verder uitgebreid met 3 extra doorrijwerkstraten en een diagnosestraat. Nieuwe burelen, refter, tacholokaal maakten ook deel uit van dit project.

In 2003 werd ook de naam van Garage Dickens omgevormd naar Truck en Trailer Dickens NV. De dagelijkse leiding van het bedrijf is sindsdien in handen van Jimmy Dickens die op de medewerking kan rekenen van Frans, Davy en hun 8 medewerkers. In juli 2008 werd het aangrenzende pand met terreinen aangekocht. Dit biedt weer extra mogelijkheden om de werkplaats nog verder uit te bouwen.

De verkoop van de nieuwe en tweedehands vrachtwagens gebeurt sinds 2006 door MAN kempen – Limburg NV. Truck en Trailer Dickens is één van de vier service partners van MAN Kempen – Limburg.

Volledig uitgeruste garage-infrastructuur met doorrijwerkstraten, werkputten en diagnosetoestellen voor vrachtwagens en getrokken voertuigen
Uitgebreid wisselstukkenmagazijn
Eigen hersteldienst voor motoren, versnellingsbakken, achterbruggen, ...
Remmentestbank idem zoals in de keuringsstations
Modernste testbank voor tacho’s en begrenzers te ijken
Erkend installateur en hersteller van snelheidsbegrenzers, tachografen en digitale tacho’s (oa erkenning door BIVV)
Eigen depannagedienst (24/24 U)
Verhuur van bakwagens en trekkers

Een goede verstandhouding met onze klanten is de drijfveer om steeds te gaan voor de beste service. Investeren in materialen, gereedschappen, opleidingen, … zijn voor ons de belangrijkste peilers om het niveau van onze service te blijven te verbeteren.

Contactgegevens

Truck en Trailer Dickens nv
Hoge Mauw 930
2370  Arendonk

+32 (0)14 67 00 45
info@dickens-man.be

Bezoek website

Openingstijden

Maandag 8.00 tot 22.00h
Dinsdag 8.00 tot 22.00h
Woensdag 8.00 tot 22.00h
Donderdag 8.00 tot 22.00h
Vrijdag 8.00 tot 22.00h
Zaterdag 8.00 tot 12.00h
Zondag Gesloten

Arendonk, eenvoudig verrassend
Zoeken in Arendonk
Webshop
Eten en drinken
Sport en vrije tijd
Lichaam en verzorging
Kleding en schoenen
Decoratie en interieur
Internet en automatisering
Elektronica en telefonie
Huis en tuin
Voertuigen
Diensten
Dagbladhandel en Rookwaren
Overige